Ortodoksinen usko - kursseja vuonna 2017

 

 

Ortodoksisen uskon perusteet: Jumalan olemassaolo, 20.–22.1.

 

Kurssin aikana paneudutaan siihen, mitä me ihmiset voimme tietää Jumalasta ja Hänen toiminnastaan. Kurssi muodostaa kokonaisuuden kevätkauden kahden muun kurssin kanssa (17.–19.3. ja 5.–7.5.), joskin näihin kaikkiin voi hyvin osallistua myös yksittäin. Opettajina toimivat TT Hannu Pöyhönen ja TM Heikki Alex Saulamo. Täysihoitomaksu 230–260 e majoituksesta riippuen.

 

 

Ortodoksisen uskon perusteet: Elämän tarkoitus, 17.–19.3.

 

Kurssin aikana paneudutaan siihen, miten Ortodoksinen kirkko ymmärtää tämän ajallisen elämän ja sen tarkoituksen. Kurssi muodostaa kokonaisuuden kevätkauden kahden muun kurssin kanssa (20.–22.1. ja 5.–7.5.), joskin näihin kaikkiin voi hyvin osallistua myös yksittäin. Opettajina toimivat TT Hannu Pöyhönen ja TM Heikki Alex Saulamo. Täysihoitomaksu 230–260 e majoituksesta riippuen.

 

 

Vaihtoehtoinen vappu, 28.4.–1.5.

 

Järjestä itsellesi toisenlainen vappu jumalallisten asioiden parissa! Kurssi rakentuu jumalanpalvelusten, alustusten, keskustelujen ja kevyen vapaaehtoisen työskentelyn varaan. Aikaa jää myös lukemiselle ja omaehtoiselle liikkumiselle kauniissa keväisessä luonnossa. Täysihoitomaksu 290–320 e majoituksesta riippuen.

 

 

Ortodoksisen uskon perusteet: Iankaikkinen elämä, 5.–7.5.

 

Kurssin aikana paneudutaan siihen, miten Ortodoksinen kirkko ymmärtää tämän maallisen elämän jälkeisen ajan. Mikä meitä odottaa kuoleman jälkeen, millainen on taivasten valtakunta? Kurssi muodostaa kokonaisuuden kevätkauden kahden muun kurssin kanssa (20.–22.1. ja 17.–19.3.), joskin näihin kaikkiin voi hyvin osallistua myös yksittäin. Opettajina toimivat TT Hannu Pöyhönen ja TM Heikki Alex Saulamo. Täysihoitomaksu 230–260 e majoituksesta riippuen.

 

 

Athosvuori Ortodoksisuuden majakka, 19.–21.5. (HUOM! Muuttunut ajankohta)

 

Seminaarissa tarkastellaan Pyhän Vuoren merkitystä alkuperäisen kristinuskon kantajana ja välittäjänä varhaisvuosisadoista aina meidän päiviimme saakka. Luennoissa keskitytään eri­tyisesti luostariniemimaalla historian aikana eläneisiin pyhittyneihin kilvoittelijoihin ja heidän opetuksiinsa. Täysihoitomaksu 230–260 e majoituksesta riippuen.

 

 

Vaihtoehtoinen juhannus, 22.–25.6.

 

Tämä pidennetty kesäinen viikonvaihde tarjoaa kirkollista elämää arvostaville mahdollisuuden viettää juhannusta raittiisti ortodoksisen perinteen hengessä jumalanpalvelusten, alustuksiksi tarkoitettujen lyhyiden luentojen ja keskustelujen merkeissä keskellä luonnonkaunista suomalaista järvimaisemaa. Täyshoitomaksu 290–320 e majoituksesta riippuen.

 

 

Ortodoksinuorten kansainvälinen työleiri 3.–9.7.

 

Tapahtumaan pyritään saamaan nuoria useista maasta, kuten Suomesta, Kreikasta, Venäjältä ja Virosta. Leirillä tehdään talkootöitä ryhmässä, osallistutaan luostarikeskuksen päivittäisiin jumalanpalveluksiin sekä keskustellaan hengellistä elämää ja nuorten todellisuutta koskevis­ta aiheista. Osallistujien edellytetään olevan 15–20 vuoden ikäisiä Ortodoksisen kirkon jäseniä. Suomesta leirille otetaan 5–10 henkeä. Osallistumismaksu täysihoidolla 210 e.

 

 

Jumalansynnyttäjä – Kristuksen, Kirkon ja uskovien äiti, 28.–30.7.

 

Neitsyt Marialla on vahva asema Ortodoksisessa kirkossa: häntä pidetään paitsi Kristuksen myös Kirkon ja jokaisen uskovan äitinä. Seminaarissa perehdytään siihen, mihin hänen kunnioituksensa perustuu, miten se ilmenee ortodoksisen perinteen piirissä ja miten uskovat kokevat hänen toimintansa ja läsnäolonsa omassa elämässään. Seminaari on Athos-Säätiön vuoden päätapahtuma ja sinne kutsutaan luennoitsijoita myös ulkomailta. Täysihoitomaksu 230–260 e majoituksesta riippuen.