Beethovenin 250 vuotissyntymäjuhlan merkeissä - konsertti 16.2.2020

 

Athos-Säätiön kevätkauden 2020

tasokasta konserttisarjaa jatkaa

pianisti Rauno Jussilan jälkeen

pianisti Tarmo Järvilehto

sunnuntaina 16.2. kello 14

 

Järvilehto        Beethoven

 

Hän soittaa Athos-Säätiön Panagiassa Beethovenin 250 vuotissyntymäjuhlan merkeissä pelkästään Beethovenin musiikkia. Luvassa on upea ja pitkä konsertti, joka kestää musiikkiosuutensa osalta noin tunnin ja kaksikymmentä minuuttia. Konsertin keskellä on lyhyehkö tauko.

Tarmo Järvilehto toimii Lahden konservatoriossa pianonsoiton lehtorina. Hän opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Tapani Valstan oppilaana. Vuonna 1988 hän sai kolmannen palkinnon Maj Lind-pianokilpailussa ja seuraavana vuonna Tampereen kaupunki palkitsi hänet vuoden nuorena taiteilijana.

Hän on opiskellut myös matematiikkaa Helsingin Yliopistossa, jossa hän suoritti filosofian tohtorin
tutkinnon keväällä 2007.

Hän on esiintynyt paitsi kotimaassa myös Australiassa, Etelä-Afrikassa, Israelissa, Kanadassa sekä
useissa Euroopan maissa. Omissa konserteissaan hän on esittänyt laajoja ohjelmakokonaisuuksia, kuten Chopinin, Lisztin ja Rahmaninovin etydikokoelmat, Bachin kokoelmat Das Wohltemperierte Klavier sekä Beethovenin pianosonaatit. Syksyllä 2004 hän esiintyi Espoon kansainvälisellä pianoviikolla ohjelmanaan Lisztin Transkendenttiset etydit. Hän on ollut kantaesittämässä useiden suomalaisten säveltäjien teoksia ja tehnyt myös useita nauhoituksia Yleisradiolle.

Konserttiin on vapaa sisäänpääsy, käsiohjelma maksaa 10 euroa. Konsertti tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua Athos-Säätiön Luostarikeskus Panagiaan sen nykyasussa ja nauttia hyvät kahvit sen tunnelmallisessa kahvilassa.

 

 

 

Athos-Säätiön konserttisarja jatkuu sunnuntaina 15.3. kello 14,

jolloin tenori Risto Saarman ja pianisti Rauno Jussila esittävät Franz Schubertin kuuluisan laulusarjan Winterreise.