Kädentaidot ja ruokaperinteet - vuoden 2017 kurssit

 

Athos-Säätiön Luostarikeskus Panagia

Kaunisniementie 415

16900 Lammi

 

 

 

Paaston hengessä kohti Pääsiäistä, 10.–12.3.

Kurssilla syvennytään paaston merkitykseen luennoin, keskustellen ja valmistaen paasto­ruokia sekä arjen olosuhteisiin että vieraskäyttöön. Luonto, hiljentyminen sekä luos­tarikeskuksen aamu- ja iltapalvelukset, yhteiset ruokailu- ja iltateehetket muodostavat kurs­sin kokonaisuuden. Kurssille voi osallistua myös perheenä. Kurssin opettajana on ravin­toloitsijana pitkään toiminut Ilkka Lappi. Täysihoitomaksu 220–250 e majoituksesta riippuen.

 

Ruokakurssi miehille, 21.-23.4.

Lisätietoja täältä.

 

Villiyrtit ruuanvalmistuksessa ja luonnonkukat kotien kaunistuksessa, 16.–18.6.

Luonnosta löytyy yllättävän paljon ruuanvalmistuksessa hyödynnettäviä raaka-aineita. Kurssilla tutustutaan helposti käytettäviin villiyrtteihin sekä opetellaan tunnistamaan kas­veja maastossa ja käyttämään niitä ruuanvalmistuksessa. Kurssilla paneudutaan myös luon­nonmateriaalien käyttöön somistuksessa valmistamalla yksinkertaisia kukka-asetelmia luon­nonkukista ja syventymällä kukkien kristilliseen symboliikkaan. Osallistujat saavat oppima­teriaalin omakseen. Kurssille voi osallistua myös perheenä. Kurssin opettajana toimii ravin­toloitsija Ilkka Lappi. Täysihoitomaksu 230–260 e majoituksesta riippuen.

 

Reliefi-ikoneita savesta, 6.–8.10.

Savea on entisaikaan käytetty materiaalina myös ikonien valmistuksessa. Tällä kurssilla pe­rehdytään saven ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin reliefityylissä ikoneissa. Malleina käy­tetään varhaiskristillisenä aikana Makedoniassa ja Etiopiassa tehtyjä pyhien kuvia. Opetta­jina toimivat artenomi Päivi Loikala ja savenvalaja Minna Loikala. Täysihoitomaksu 230–260 e majoituksesta riippuen (materiaali ei sisälly hintaan).

 

Persoonallinen arkku luonnonpuusta, 14.–22.10.

Ortodoksinen usko suhtautuu hyvin luontevasti kuolemaan. Yksi tapa valmistautua siihen on hautajaisissa tarvittavien esineiden teko. Tällä kurssilla valmistetaan huonekalupuuseppä Timo Lintusen ohjauksessa persoonallinen arkku luonnonpuusta. Täysihoitomaksu 780–860 e majoituksen mukaan sisältäen myös ajan voittamiseksi etukäteen jo osin työstetyn materiaalin.

 

 

 

 

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset mielellään sähköpostitse

osoitteeseen info@athossaatio.fi

tai myös puhelimitse numeroon

050-441 2036.

www.athossaatio.fi