Morfoksen Metropoliitta Neofytoksen paimenkirje 24.3.2020: Ohjeita eristyksessä eläville koteihin

Morfoun metropoliitta Neofytos

 

 

 

Kristuksessa rakkaat lapset

 

Tässä tilanteessa, jonka Jumala on sallinut meille syntiemme tähden, pitäkäämme mielessä, että kuolemat, ahdistukset ja tuska eivät ole rangaistuksia vaan tilaisuuksia katumukseen. Ellemme tartu tähän mahdollisuuteen, käytä sitä hyödyksemme hengellisesti, me rankaisemme itseämme pelolla, paniikilla, turvattomuudella. Ja niin kuin aikoinaan eläneet sanoivat hyvin viisaasti ”pelko tuo mukanaan rangaistuksen”. Pelon aiheutamme me itse, ei Rakkauden ja Vanhurskauden Jumala.

 

Edellä mainitun lisäksi, saavuttaaksemme täydellisen rakkauden lahjan, joka evankelista Johannes Teologin mukaan ”poistaa pelon”, suosittelen isällisesti, että te vietätte rukoillen tämän ajan, jolloin olette karanteenissa kotonanne.

 

Paljon auttaa, kun me näinä vaikeina hetkinä avaamme Taivaan kanavat. Niinpä suosittelen, että luette päivittäin Psalttaria ja pyhien elämäkertoja, erityisesti 1900-luvulla eläneiden viime aikojen Pyhien, joiden elämä on meitä lähempänä. Lukekaa pyhien Paisioksen, Porfyrioksen, Jakovoksen, Anthimos Hioslaisen, lepraa sairastaneen Nikerofoksen, Eumenioksen, Georgios Karslidiksen, Germanos Stavrovunioslaisen ja muiden elämästä kertovia kirjoja. Paljon auttaa myös, että luette tai kuuntelette internetistä akatistospalveluksia tai anomuskanoneita Jumalansynnyttäjälle ja Herran Kunnialliselle Ristille.

 

Koska nykyihmiset ovat tottuneet kaikkeen lyhyeen ja vähällä vaivalla saatavaan, suosittelen vielä vähäisellä kokemuksellani myös seuraavia lyhyitä rukouksia:

 

”Suuri on Pyhän Kolminaisuuden nimi. Kaikkein Pyhin Jumalansynnyttäjä suojele meitä.”

 

”Herra Jeesus Kristus, armahda meitä.”

 

”Kaikkein pyhin Kristuksen Risti, pelasta meidät voimallasi.”

 

”Suuri Herran ylienkeli Mikael, varjele meitä.”

 

”Suuri Herran ylienkeli Gabriel, valaise meitä.”

 

”Pyhä Nikeforos [Pitaalinen], rukoile meidän puolestamme.”

 

Nikeforoksen nimen paikalla te voitte kutsua avuksi ketä tahansa Pyhää, jota tahdotte. Rukoilkaamme myös kaikkien koko maailmassa olevien kanssaihmistemme puolesta. Herra Jeesus Kristus, pelasta palvelijasi, ja sitten sanomme heidän etunimensä ja jatkamme Jeesuksen rukouksella, ”Herra Jeesus Kristus, armahda palvelijoitasi.

 

Lausumme myös: Herra Jeesus Kristus, armahda koko maailmaasi. Ja lopuksi edesmenneiden puolesta rukoilemme Herralta Jeesukselta Kristukselta, kuoleman Voittajalta, että Hän saattaisi heidät lepoon, luetellen ensin heidän etunimensä ja toistaen rukouksen heidän saattamisestaan rauhaan lepäämään.

 

Rakkaani, tämä koettelemus on suuri mahdollisuus meille kaikille. Se voi avata meidän sydäntämme ja sieluamme katumukselle ja rukoukselle. Tällä tavoin Kolmiyhteinen Jumalamme puhdistaa meidät hengellisistä ja ruumiillisista viruksista. – –

 

Älkääkä liioin unohtako joskus aiemminkin mainitsemaani rukousta: ”Kristukseni, anna minulle kärsivällisyyttä ja Pyhien usko.” Näin jokainen perhe voi tehdä kotinsa ”kotikirkoksi”, sillä mikään vaikeus ei voi eikä sen pidä erottaa meitä Kristuksesta Hänen armonsa ja voimansa auttaessa meitä.

 

Lopuksi, suurin vaikeus ei toistaiseksi ole sairauden tarttuminen vaan pelko, paniikki ja hyödytön television tuijottaminen. Pelko ja intohimoinen television katselu eivät poistu presidentin käskyin eivätkä piispallisin paimenkirjein. Aluksi ne vähenevät ja lopulta poistuvat, kun alamme katua henkilökohtaisia paheitamme ja virheitämme ja anoa Pyhältä Hengeltä sydämen tuskalla: PYHÄ HENKI, TOTUUDEN HENKI, PUHDISTA MEIDÄT KAIKESTA SYNNIN PAHUUDESTA.

 

Monin rukouksin ja rakkaudella Kristuksessa

Morfoksen Metropoliitta Neofytos

24.3.2020

 

 

 

 

 

Kuva: churchofcyprus.org.cy