Patran metropoliitta Khrysostomos vastaa kriitikoille: ”Me toimitamme Liturgioita osallistuaksemme niihin"

 

Pyhän Ortodoksisen kirkkomme absoluuttista, vakaata ja järkkymätöntä kantaa Jumalallisesta Ehtoollisesta painotti jälleen kerran Demetrios Kottaridiksen ja Ioannis Pittaraksen juontamassa radiokanava ERT:n lähetyksessä ”Kello kuudesta eteenpäin” tänä aamuna Patraksen korkeasti pyhitetty metropoliitta Khrysostomos.

 

 

”Me toimitamme Liturgioita osallistuaksemme Kristuksen Ruumiista ja Verestä. Jumalallinen Ehtoollinen on Kirkon elämän keskus, se on itse meidän Herramme Jeesus Kristus, se on meidän uskomme, se on meidän elämämme. Jumalallisen Liturgian vietto ei lakkaa koskaan, ja sen tähden Jumalallinen Ehtoollinen myös annetaan uskoville syntien anteeksi saamiseksi ja iankaikkiseksi elämäksi.

 

 

Missään tapauksessa emme ryhdy keskustelemaan Jumalallisesta Ehtoollisesta, emme liioin Herramme Kaikkein Pyhimmän Ruumiin ja Kalliin Veren jakamisen tavasta, joka on välittynyt pyhästi sukupolvesta toiseen vuosisatojen ajan. Emme tule kieltämään tätä itsensä Kirkon ja meidän oman olemassaolomme olemusta, koska usko merkitsee osallisuutta Elämän Maljaan, siis Jumalalliseen Ehtoolliseen.

 

 

 

(Lähde ja tekstin painotukset nettilehti Vima Orthodoksias 4.5.2020; käännös kreikasta Hannu Pöyhönen)