Uusi pyhän Paisioksen kirja Athos-Säätiöltä

Pyhä Paisios Kirjeitä

 

Pyhän Paisios Athosvuorelaisen kirja Enkelielämästä ilmestyi! (päivitys)

 
Tänään 12.5.2023 Athos-Säätiön suomeksi julkaisema kirja Enkelielämästä saapui Panagiaan. Kirja koostuu pyhäksi julistetun vanhus Paisios Athosvuorelaisen (k. 1994) kirjeistä Surotin luostarin nunnille. Kirjeet käsittelevät syvällisesti ja laaja-alaisesti hengellisen elämän kysymyksiä pyhän ihmisen pitkäaikaisella henkilökohtaisella kokemuksella. Kirja auttaa myös ymmärtämään, miksi luostarit ovat Ortodoksisen kirkon elämälle elintärkeitä ja laajemminkin koko maailmalle.
 
Kirja on kovakantinen moniväripainostyö ja sisältää 248 sivua. Se on käännetty suomeksi kreikan kielestä. Käännöstyön on tehnyt Hannu Pöyhönen.
 
Kirjaa saa ostaa ortodoksisen kirjakauppa Filokalian kautta 30 euron kappalehintaan tai Athos-Säätiön kautta tukemismielessä sponsorihintaan 120 euroa kuluneen talven lämmityskustannusten kattamiseksi.
 

 

Aiempi tiedote

 
Athos-Säätiön Luostarikeskus Panagia täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Se julkaisee juhlavuotenaan uuden kauniisti toteutetun ja sisällöltään merkittävän kirjan, joka liittyy osaltaan myös Athos-Säätiön olemassaoloon. Kyseessä on vuonna 2014 pyhäksi kanonisoidun Paisios Athosvuorelaisen kirja ”Enkelielämästä. Kirjeitä Surotin luostarin nunnille.” Kirja auttaa ymmärtämään, miksi luostarit ovat Ortodoksiselle kirkolle niin tärkeitä. Koska isä Paisios kirjeissään vastaa nunnien hänelle tekemiin tavallisiin kysymyksiin kilvoittelusta, kirjalla on myös paljon annettavaa jokaiselle, joka haluaa päästä syvemmälle omassa hengellisessä elämässään.
 
Enkelielämästä on kovakantinen, hyvälle paperille painettu ja kestävä lankasidottu moniväripainos, jossa on 248 tekstisivua. Se tulee ulos kirjapainosta todennäköisesti huhtikuun aikana.
 
Athos-Säätiö myy kirjaa jo ennakkoon sponsorihinnalla voidakseen kattaa talven kohonneita lämmityskuluja. Sponsorihinnalla tilattu kirja maksaa 120 euroa, josta lahjoituksen osuus on kirjan paino- ja lähetyskustannusten jälkeen muodostuva osuus. Näin hankittuna kirja tulee siis kotiin ilman erillisiä lähetyskustannuksia.
 
Athos-Säätiöllä on Poliisihallituksen voimassa oleva valtakunnallinen rahankeräyslupa (RA/2021/1268), joka mahdollistaa rahankeräyksen myös Säätiön omistaman kiinteistön käyttökustannuksiin.
 
Kirjan hankinta sponsorihinnalla on myös yksi mahdollinen tapa onnitella Athos-Säätiötä sen kymmenvuotistaipaleen täyttymisestä ajankohtana, jolloin apu on kaikkein tarpeellisin.
 
Sponsorihinnalla kirjan hankinta onnistuu seuraavin tiedoin (Huom! tilisiirron jälkeen lähetä osoitteesi ja puhelinnumerosi Säätiön sähköpostiin info@athossaatio.fi kirjan myöhempää postittamista varten):
 
Saaja: Athos-Säätiö (tai virallisemmin Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiö)
Pankkitili: FI54 5680 0020 3322 49
Viite: 10003
Summa: 120 e (tai haluttaessa enemmän)
 
Tietoa sponsorihinnalla myytävästä kirjasta on lupa lähettää eteenpäin siitä potentiaalisesti kiinnostuneille.
 
”Luottamus Jumalaan on lakkaamatonta salaista rukousta, joka tuo ilman hälyä Jumalan voimat sinne, missä niitä tarvitaan. Ja Jumalan kunniantuntoiset lapset ylistävät Häntä jatkuvasti kiitollisina.” (Ote ilmestyvästä kirja)