"Monesti tapaan ihmisiä..."

 

 

 

"Monesti tapaan ihmisiä, jotka sanovat minulle: ”Tiedätkös, minä olen hyvä ihminen, minä teen vain hyviä tekoja, teen hyväntekeväisyyttä jne. Toivonpa, että muutkin ihmiset olisivat yhtä hyviä kuin minä...” Ja vielä enemmän.

 

No, kristitylle hyvät teot ovat hänen matkalaukkunsa, joiden kanssa hän aikoo matkustaa. Esimerkiksi: sinä saavut lentokentälle kymmenen matkalaukun kanssa, ja nuo matkalaukut ovat täynnä hyviä asioita, ja sinä sanot, että haluaisit matkustaa näiden kymmenen matkalaukun kanssa. Onko sinun mahdollista matkustaa näiden kymmenen matkalaukun kanssa?

 

Menepä vain lähtöselvitystiskille ja sano: ”Pyydän teitä: minä haluaisin matkustaa. Tässä ovat kymmenen matkalaukkuani.”

 

Tiedättekö, mitä teille sanotaan?

 

”Teidän matkalippunne, olkaa hyvät.”

 

”Ottakaa vain minun matkalaukkuni, olkaa hyvät!”

 

”Ensin tarvitsen teidän lippunne!”

 

Lippu on Kristus.

 

Meidän hyvät tekomme ovat meidän matkalaukkumme. Et voi matkustaa pelkästään omilla hyvillä teoillasi. Kun taas, jos sinulla on ainoastaan lippu, eikä lainkaan matkalaukkuja, sinä pystyt matkustamaan. On monia ihmisiä, jotka ovat matkustaneet ilman matkalaukkuja. Mutta ei koskaan ilman lippua.

 

Samoin jos haluamme matkustaa iankaikkisuuteen, Paratiisiin, meille täytyy olla myönnettynä lippu. Tässä matkalipussa on punaisella musteella tehty leima. Se on Kristuksen Veri.”

 

 

- Pappismunkki Dositheos

(jonka muotokuva löytyy Eulogeite!-kahvilan seinältä papa-Josefin maalaamana)