Bysanttilaista ikonimaalausta

 

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset mielellään sähköpostitse osoitteeseen:

tai myös puhelimitse numeroon 050-441 2036.

 

 

 

Vanhan miehen kasvokurssi, 5.–7.2.2016

Kurssilla opetellaan ikonimaalausta bysanttilaisen tekniikan mukaan. Kurssi soveltuu sekä vasta-alkajille että niille ikonimaalareille, joille bysanttilainen ikonimaalaustekniikka on entuudestaan tuttu. Kurssin teemana on vanhan miehen kasvot. Maalattava pyhä on Johan­nes Kastaja tai Kosmas Aitolialainen. Maalari voi valita myös jonkun muun pyhän, mutta siitä tulee sopia etukäteen opettajan kanssa. Opettajana toimii Heljä-Marja Surcel. Kurssilla opittuja taitoja on mahdollista harjoitella lisää tai jatkaa kurssilla aloitettua työtä vastaavalla kurssilla 27.–29.5.2016. Täysihoitomaksu 230–260 e majoituksesta riippuen.

 

Vanhan miehen kasvokurssi, 27.–29.5.2016

Kurssilla opetellaan ikonimaalausta bysanttilaisen tekniikan mukaan. Kurssi soveltuu sekä vasta-alkajille että niille ikonimaalareille, joille bysanttilainen ikonimaalaustekniikka on entuudestaan tuttu. Kurssin teemana on vanhan miehen kasvot. Maalattava pyhä on Johan­nes Kastaja tai Kosmas Aitolialainen. Maalari voi valita myös jonkun muun pyhän, mutta siitä tulee sopia etukäteen opettajan kanssa. Opettajana toimii Heljä-Marja Surcel. Maalat­tavaa ikonia voi aloittaa jo vastaavalla kurssilla 5.–7.2.2016. Täysihoitomaksu 230–260 e majoituksesta riippuen.

 

 

 

Bysanttilainen ikonimaalaus, 11.–16.07.

Tällä kurssilla, joka on tarkoitettu sekä aloittelijoille että kokeneille ikonimaalareille, pereh­dytään bysanttilaisen ikonimaalauksen erityispiirteisiin. Työskentelyn alussa ryhmä jaetaan kahteen tasoryhmään oppilaiden toiveiden ja opettajan päätöksen mukaan. Jokainen oppilas maalaa opettajan hänelle yksilöllisesti vaihe vaiheelta täydentämää malli-ikonia, jonka vaa­tivuudessa huomioidaan itse kuinkin lähtötaso. Opettajana ikonimaalari Konstantinos Kse­nopoulos assistenttinsa kanssa. Täysihoitomaksu 695–765 e majoituksesta riippuen (opetuk­sessa käytettävät värit sisältyvät hintaan).

 

Bysanttilainen seinämaalaus, 11.–16.07.

Seinämaalaus on hieno taivaallista kauneutta ilmentävä ikonimaalauksen erityislaji, jonka hallitseminen auttaa maalaria paljon myös tavallisten ikonien teossa. Kurssilla opetellaan bysanttilaisen seinämaalauksen perusteita ennen kaikkea käytännön työskentelyn kautta jäl­jentämällä vaihe vaiheelta opettajan kullekin erikseen maalaamaa mallityötä. Opettajana toi­mii Konstantinos Ksenopoulos yhdessä assistenttinsa kanssa. Täyshoitomaksu 695–765 e majoituksesta riippuen (opetuksessa käytettävät värit sisältyvät hintaan)

.

 

 

 

LISÄKSI KESÄKUUSSA 2016

 

Suomen Ikonimaalarit ry:n järjestämä Ikonimaalauskurssi, jonka opettajana toimii Anna Golubkova. Kurssi pidetään 6.-12. kesäkuuta. Kurssille ilmoittautuminen Liisa Holstille (liisa.holst [ät] kolumbus.fi). Lue lisää.