Pyhän Paisioksen elämäkerta ilmestynyt suomeksi

Pyhittäjä Paisios Athosvuorelainen -kirja

 

Lehdistötiedote 2.3.2020 vapaaseen käyttöön

Pyhän Paisioksen elämäkerta ilmestynyt suomeksi

Parhaana pidetty pyhän Paisioksen elämäkerta on vastikään ilmestynyt suomen kielellä. Kirja on Surotissa olevan Pyhän Johannes Teologin nunnaluostarin laatima ja Athos-Säätiön kreikasta suomentama. Kirjan käännöksestä vastasi TT Hannu Pöyhönen.

Surotin nunnaluostari on nähnyt paljon vaivaa kootessaan yhteen vanhus Paisioksen elämästä kaiken saatavilla olevan materiaalin, tarkastaessaan sen huolellisesti ja valitessaan siitä kaikkein keskeisimmän. Sisarten halu kattavan ja laadukkaan elämäkerran tuottamiseen johtuu heidän kiitollisuudestaan Vanhus Paisiosta kohtaan, joka auttoi heitä heidän luostarinsa perustamisessa ja myös toimi sen hengellisenä isänä aina kuolemaansa (12.7.1994) asti. Hänet on myös haudattu Surotin luostarin maille.

Kirja kuvaa pyhän Paisioksen elämän kattavasti kehdosta hautaan. Erityisen ansiokasta kirjassa on, että se osoittaa hänen kilvoitelleen kunniantuntoisesti ja luopuen valoisin mielin omasta mukavuudestaan toisten hyväksi jo lapsuudesta asti. Elämäkerrallisen aineksen joukosta löytyy paljon myös hänen opetuksiaan ja kuvauksia hänen kauttaan tapahtuneista ihmeistä. Myös suomalainen laitos on pyritty tekemään huolellisesti ja kauniiksi ulkoasuaan myöten. Kirja on 568 sivuinen, kovakantinen lankasidottu moniväripainos.

Kirjaa voi tilata sähköpostitse Athos-Säätiön kautta (info@athossaatio.fi) hintaan 39,50 e + toimituskulut.

 

 

27.2.2020: Suomen kielelle käännetty Pyhän Paisioksen elämäkerta saapui vihdoin tänään kirjapainosta kustannuspaikkaansa Athos-Säätiön Panagiaan Hämeenlinnan Lammille. Kirja on 568 sivuinen, kovakantinen lankasidottu moniväripainos, painoteknisiltä ratkaisuiltaan melko kallis. Kunnioituksesta päähenkilöään kohtaan se on pyritty tekemään mahdollisimman arvokkaaksi ja kauniiksi. Kirjan on kääntänyt kreikasta TT Hannu Pöyhönen ja sen julkaisuasusta on vastannut Tapio Välikylä.

Kirja on Thessalonikin läheisyydessä, Surotissa, olevan Pyhän Johannes Teologin nunnaluostarin käsialaa, ja se on parhaana pidetty elämäkerta pyhästä Paisioksesta. Vanhus Paisios auttoi Surotin luostarin perustamisessa ja toimi sen hengellisenä isänä kuolemaansa (12.7.1994) asti. Tämän vuoksi Surotin nunnat ovat nähneet suunnattoman paljon vaivaa hankkiakseen vanhus Paisioksen elämästä kaiken mahdollisen materiaalin, minkä jälkeen he ovat huolellisesti valinneet siitä kaiken keskeisimmän.

Kirja kuvaa pyhän Paisioksen elämän kattavasti kehdosta hautaan. Kirjan erityinen ansio kuitenkin on, että se osoittaa hänen kilvoitelleen kunniantuntoisesti ja valoisin mielin omasta mukavuudestaan luopuen toisten hyväksi jo aivan lapsuudesta asti. Elämäkerrallisen aineksen joukosta löytyy paljon myös hänen opetuksiaan ja kuvauksia hänen kauttaan tapahtuneista ihmeistä. Välillisesti kirja myös osoittaa, millaisiin hengellisiin mittoihin kaikki voisivat yltää, jos eläisivät samojen peritaatteiden mukaan.

Kirjaa voi tilata suoraan Athos-Säätiön kautta 39,50 e hintaan + toimituskulut.

Tilaukset pyydetään tekemään sähköpostitse osoitteeseen:

 

into ät athossaatio piste fi

 

Fresko ja kirja