Jeesuksen Nöyryyden edessä...

Noyryys

 

"On hirmuista ja vaikeaa taistella sekä ylpeyden että turhamaisuuden ajatuksia vastaan. Mutta Jeesuksen nöyryyden edessä ne kirjaimellisesti kadottavat voimansa. "Totuus vapauttaa sinut jokaisesta synnistä ja himosta."

Pyhät isät kirjoittavat: "Kun näet Pilatuksen ja Herodeksen tekevän sovinnon, tiedä, että he valmistelevat Jeesuksen tappamista. Ja kun näet turhamaisuuden ja ylpeyden hyökkäävän kimppuusi, tiedä, että ne juonittelevat sielusi tuhoamista!"

Pelon ja vavistuksen tulisi vallata sinut, kun huomaat itsessäsi sellaisia ajatuksia; sillä suhteessa ylpeytesi suuruuteen, Jumalan kaitselmus valmistautuu nuhtelemaan sinua koettelemuksilla, jotta opit ajattelemaan nöyremmin.

Pakota itseäsi olemaan nöyrä..."

 

pyha enkeli

 

"Mikä sai Luciferin lankeamaan? Eikö se ollut ylimielinen ajattelutapa? Olkoon tämä meille opetuksena, sillä kokemusta ja varovaisuutta eivät kartuta vain omat vastoinkäymiset vaan myös lähimmäisen vastoinkäymiset.

Kuinka suuret kilvoittelijat, jotka olivat luopuneet kaikesta, lankesivat ja joutuivat demonisen riivauksen valtaan ja sitten palasivat maailmaan niin että luostarielämä tuli syytetyksi? He lankesivat, koska ajattelivat, että olivat parempia ja hyveellisempiä kuin toiset ja että he muka olivat saavuttaneet jotakin."

 

 

 

 

- Vanhus Efraim Filotheoslainen, "Arizonalainen"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

231.