Kunnia Jumalalle!

 

Athos-Säätiön kiinteistön päärakennuksessa toimii taas käyttövesi viime tiistaista (22.11.) asti! Ämpäreillä ja kanistereilla kannetun veden varassa elettiin Säätiön keskeisimmässä rakennuksessa lähes 7 kuukautta...

 

Huhtikuun lopussa (25.4.) HS-Vedeltä saatiin tieto, että Panagian alueelle oli ilmaantunut iso putkivuoto, sillä veden kulutus oli noussut kuutioon kymmenessä minuutissa. Vaikka parin päivän aikana vettä ehti kulua 144 m3 vuorokaudessa, vuoto ei antanut mitään merkkiä itsestään. Pistokokein tehtyjen kaivutöiden perusteella se paikantui päärakennuksen seudulle ja lopulta sen näyttelysiiven alle, rakennuksen keskivaiheille, pahimpaan mahdolliseen kohtaan. Korjauksen vaikeusasteen ja työläyden vuoksi tarjous saatiin lopulta vain yhdeltä isolta yritykseltä: 24.600 e + alv ilman kaivutöitä…

 

Pitkän tuumailun jälkeen hankkeelle löytyi kuitenkin edullisempi ratkaisu. Säätiön oma henkilöstö otti asiassa ison roolin saatuaan kokeneen työnjohdon, Pertti Parangon Hauholta. Hänen avullaan putkiremontille keksittiin nerokas toteutustapa, jonka perusteella rakennuksen sisäosissa (teknistä huonetta lukuun ottamatta) ei tarvinnut tehdä mitään muutostöitä. Ratkaisu oli luova, joskin fyysisesti äärimmäisen raskas ja aikaakin vievä. Toteutustavan perusteella putkiremontin kustannuksetkin saatiin putoamaan vähintään puoleen.

 

Putkivaurion aika opetti Panagian asukkaille kärsivällisyyttä ja askeettisuuttakin, samalla myös kiitollisuutta elämän itsestään selvinä pidetyistä perusasioista. Selkeää Jumalan varjelustakin saatiin kokea siinä, että vaurio saatiin korjattua viime hetkellä ennen kunnon pakkasia ja ettei se vaurioittanut rakennusta veden vuotaessa maaperään.

 

Jos haluat osallistua Panagian yhteisön koettelemukseen ja iloon, voit olla auttamassa sitä paikkaamalla putkivuodon sen budjettiin jättämää aukkoa.

 

Athos-Säätiöllä (virallisesti Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiö sr) on voimassa oleva poliisihallituksen valtakunnallinen keräyslupa (RA/2021/1268), joka kattaa mm. yleishyödyllisestä toiminnasta aiheutuvat välttämättömät kulut, kuten kiinteistön kunnostus-, ylläpito- ja käyttökustannukset. Tilillepanon voi ohjata Säätiön keräystilille FI54 5680 0020 3322 49 maininnalla ”Lahjoitus”. Voit myös halutessasi levittää tietoa keräyskohteesta ystävillesi.

 

Ohessa kuvia Panagian pihapiirin kolmesta kaivannosta sekä putkiremonttia pitkäaikaisella kokemuksellaan johtaneesta Pertti Parangosta, 76 v.

 

Kuoppa 3

P. Paranko

kuoppa 1

kuoppa